Receptek

Zöldségfánk

Hozzávalók 1 főre
cukorbetegség esetén:

  • 6 dkg sárgarépa
  • 4 dkg gyökér
  • 2 dkg zeller
  • 2 dkg zöldborsó
  • 5 dkg karfiol
  • 1 dkg szójabab
  • 2 dkg vöröshagyma
  • 0,5 dkg olaj
  • 1 dkg lecsó
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint fűszerpaprika
  • ízlés szerint lestyán
  • 1/2 csokor petrezselyem

Hozzávalók 1 főre
szív- és érrendszeri betegség esetén:

  • 6 dkg sárgarépa
  • 4 dkg gyökér
  • 2 dkg zeller
  • 2 dkg zöldborsó
  • 5 dkg karfiol
  • 1 dkg szójabab
  • 2 dkg vöröshagyma
  • 0,5 dkg olaj
  • 1 dkg lecsó
  • ízlés szerint fűszerpaprika
  • ízlés szerint lestyán
  • 1/2 csokor petrezselyem

Energia- és tápanyagtartalom:

  • Energia: 710 kJ (170 kcal)
  • Fehérje: 8,1 g
  • Zsír: 7,3 g
  • Szénhidrát: 17,8 g

ELŐKÉSZÍTÉS:

A zöldségféléket és a vöröshagymát megtisztítjuk, megmossuk, feldaraboljuk. A szójababot beáztatjuk, és sós vízben megfőzzük. A petrezselymet és a lestyánt felaprítjuk.

ELKÉSZÍTÉS:

A vöröshagymát a felmelegített olajon átfuttatjuk, meghintjük fűszerpaprikával, és fedő alatt puhára pároljuk. Ezután hozzáadjuk a zöldségeket és az előfőzött szójababot. A pirított hagymán átforgatjuk, sózzuk, lestyánnal és finomra vágott petrezselyemmel meghintjük, kevés vizet hozzáadva fedő alatt pároljuk. Amikor félpuha, beletesszük a rózsáira szedett karfiolt, ízesítjük lecsóval, és készre főzzük.

TÁLALÁS:

Önálló ételként is fogyaszthatjuk, de petrezselymes burgonyával is tálalhatjuk.