Receptek

Zöld gombás rizs

Hozzávalók 1 főre
cukorbetegség esetén:

  • 5 dkg barna rizs
  • 3 dkg csiperkegomba
  • 1 dkg light kemény sajt
  • 0,3 dl olaj
  • 1,5 dkg parajkrém
  • 1,5 dkg vöröshagyma
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors
  • ízlés szerint fokhagyma
  • ízlés szerint szerecsendió
  • ízlés szerint lestyán

Hozzávalók 1 főre
szív- és érrendszeri betegség esetén:

  • 5 dkg barna rizs
  • 3 dkg csiperkegomba
  • 1 dkg light kemény sajt
  • 0,3 dl olaj
  • 1,5 dkg parajkrém
  • 1,5 dkg vöröshagyma
  • ízlés szerint bors
  • ízlés szerint fokhagyma
  • ízlés szerint szerecsendió
  • ízlés szerint lestyán

Energia- és tápanyagtartalom:

  • Energia: 1033 kJ, (232,5 kcal)
  • Fehérje: 7,4 g
  • Zsír: 5,8 g
  • Szénhidrát: 40,8 g

ELŐKÉSZÍTÉS:

A gombát, vöröshagymát, fokhagymát megtisztítjuk, és összevágjuk. A parajkrémet felengedjük.

ELKÉSZÍTÉS:

Kevés zsiradékon a vöröshagymát üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a barna rizst, rövid ideig együtt pirítjuk és dupla mennyiségű vízzel felöntjük, lestyánnal ízesítjük. Kis lángon kb. 30-40 percig pároljuk. A párolás felénél a felengedett parajkrémet és a felszeletelt gombát hozzáadjuk, sóval, borssal, fokhagymával, szerecsendióval ízesítjük, és készre pároljuk.

TÁLALÁS:

Reszelt kemény sajttal megszórva tálaljuk.