Receptek

Zöldbabkrémleves uborkával

Hozzávalók 1 főre
cukorbetegség esetén:

  • 10 dkg zöldbab
  • 0,4 dkg olívaolaj
  • 1 dkg graham liszt
  • 0,4 dl tejszín 10 %
  • ízlés szerint fokhagyma
  • ízlés szerint szerecsendió
  • ízlés szerint bors
  • ízlés szerint só
  • 0,5 dkg vöröshagyma
  • 1,5 dkg kígyóuborka
  • ízlés szerint metélőhagyma

Hozzávalók 1 főre
szív- és érrendszeri betegség esetén:

  • 10 dkg zöldbab
  • 0,4 dkg olívaolaj
  • 1 dkg graham liszt
  • 0,4 dl tejszín 10 %
  • ízlés szerint fokhagyma
  • ízlés szerint szerecsendió
  • ízlés szerint bors
  • 0,5 dkg vöröshagyma
  • 1,5 dkg kígyóuborka
  • ízlés szerint metélőhagyma

Energia- és tápanyagtartalom:

  • Energia: 532,8 kJ (127,4 kcal)
  • Fehérje: 4,3 g
  • Zsír: 5,3 g
  • Szénhidrát: 15,1 g

ELŐKÉSZÍTÉS:

A kígyóuborkát, fokhagymát, zöldbabot megtisztítjuk, feldaraboljuk, megmossuk, a vöröshagymát finomra vágjuk. A zöldbabot bő sós vízben blansírozzuk, szitán hideg vízzel leöblítjük, és jól lecsöpögtetjük.

ELKÉSZÍTÉS:

Egy fazékban az olajat felforrósítjuk és világosra pirítjuk benne a lisztet, felöntjük tejszínnel és húslevessel vagy vízzel, majd simára főzzük. Beletesszük a zöldbab- és uborkadarabokat, majd az egészet sóval, borssal, fokhagymával és szerecsendióval ízesítjük. Kis lángon még egy ideig főzzük.

TÁLALÁS:

Metélőhagymával megszórva forrón tálaljuk.