Receptek

Zöldbabfőzelék

Hozzávalók 1 főre
cukorbetegség, illetve szív- és érrendszeri betegség esetén:

  • 22 dkg zöldbab
  • 4 dkg vöröshagyma
  • 1 dkg fokhagyma
  • 0,7 dkg olaj
  • 8 dkg kefir
  • 0,1 dkg só
  • 2 dkg ecet
  • 0,5 csomó petrezselyem
  • 1,5 dkg Graham liszt

Energia- és tápanyagtartalom:

  • Energia: 1196,8 kJ (284,9kcal)
  • Fehérje: 9,84 g
  • Zsír: 12,35 g
  • Szénhidrát: 33,2 g

ELŐKÉSZÍTÉS:

A zöldbabot, a vörös- és a fokhagymát megtisztítjuk, megmossuk és félbevágjuk, illetve péppé zúzzuk.

ELKÉSZÍTÉS:

A zöldbabot enyhén sós, meleg vízben feltesszük főni. Beletesszük a félbevágott vöröshagymát és a péppé zúzott fokhagymát. Zsemleszínű rántást készítünk, amelyet petrezselyemmel ízesítünk. Ha a zöldbab megfőtt, eltávolítjuk a vöröshagymát, majd a rántással besűrítve jól összeforraljuk. Sóval és ecettel ízesítjük. Végül hozzáadjuk a simára elkevert kefirt, és még egyszer átforraljuk.

TÁLALÁS:

Húsételeket adhatunk hozzá feltétként.


Megjegyzés:

Cukorbetegség, szív- és érbetegségek diétájában is az ismertetett módon készíthetjük, de a rántáshoz Graham lisztet, dúsításhoz kefirt javasolunk. Cukor nélkül vagy mesterséges édesítőszerrel készítsük!