Receptek

Zeller paradicsommal

Hozzávalók 1 főre
cukorbetegség, illetve szív- és érrendszeri betegség esetén:

  • 15 dkg zellergumó
  • 10 dkg paradicsom
  • 0,3 dkg margarin light
  • ízlés szerint bors őrölt
  • ízlés szerint petrezselyem zöld
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint szurokfű

Energia- és tápanyagtartalom:

  • Energia: 364 kJ (87 kcal)
  • Fehérje: 3,1 g
  • Zsír: 3,2 g
  • Szénhidrát: 11,5 g

ELŐKÉSZÍTÉS:

A zellert megtisztítjuk és vékony szeletekre vágva gőzben előfőzzük. a paradicsomot is megmossuk és felkarikázzuk.

Egy tűzálló tálat margarinnal kikenjük és elterítjük benne a zeller felét. Enyhén sózzuk, borssal, szurokfűvel fűszerezzük, majd beborítjuk a vékony karikákra vágott paradicsommal. Így rétegezzük tovább a hozzávalókat. Petrezselyemmel meghintjük a tetejét.

TÁLALÁS:

Önálló ételként fogyasztjuk.