Receptek

Töltött zeller

Hozzávalók 1 főre
cukorbetegség esetén:

  • 1 db zeller
  • 0,3 dkg olaj
  • 0,2 dl tejföl
  • 2,5 dkg zöldborsó
  • 0,3 dkg zsemlemorzsa
  • ízlés szerint só

Hozzávalók 1 főre
szív- és érrendszeri betegség esetén:

  • 1 db zeller
  • 0,3 dkg olaj
  • 0,2 dl tejföl
  • 2,5 dkg zöldborsó
  • 0,3 dkg zsemlemorzsa

Energia- és tápanyagtartalom:

  • Energia: 477,4 kJ (114,2 kcal)
  • Fehérje: 4 g
  • Zsír: 5,4 g
  • Szénhidrát: 11,5 g

ELŐKÉSZÍTÉS:

A zellert megtisztítjuk és vékonyra kivájjuk. A kivájt részeket apróra összevágjuk. A zsiradékon a kivájt zellert és a kockára vágott darabokat puhára pároljuk. Kis idő múlva a zellert kivesszük, és a zöldborsót hozzákeverjük és tovább pároljuk. Ha zöldborsó megpuhult, a zellerfejet megtöltjük, és tűzálló tálba helyezzük, tejfellel leöntjük, tetejét zsemlemorzsával meghintjük és 10 percre sütőbe tesszük.

TÁLALÁS:

Burgonyapürével vagy petrezselymes újburgonyával tálaljuk.