Receptek

Vitaminsaláta álmajonézzel

Hozzávalók 1 főre
cukorbetegség esetén:

  • 5 dkg zöldborsó
  • 3 dkg kígyóuborka
  • 5 dkg sárgarépa
  • 1/2 db póréhagyma
  • 5 dkg paradicsom
  • ízlés szerint borecet
  • ízlés szerint eritrit (édesítőszer)
  • ízlés szerint citromlé
  • 0,1 dl natúr joghurt
  • ízlés szerint fehérbors
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint mustár
  • ízlés szerint metélőhagyma

Hozzávalók 1 főre
szív- és érrendszeri betegség esetén:

  • 5 dkg zöldborsó
  • 3 dkg kígyóuborka
  • 5 dkg sárgarépa
  • 1/2 db póréhagyma
  • 5 dkg paradicsom
  • ízlés szerint borecet
  • ízlés szerint eritrit (édesítőszer)
  • ízlés szerint citromlé
  • 0,1 dl natúr joghurt
  • ízlés szerint fehérbors
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint mustár
  • ízlés szerint metélőhagyma

Energia- és tápanyagtartalom:

  • Energia: 1144 kJ (273,7 kcal)
  • Fehérje: 16,3 g
  • Zsír: 2,4 g
  • Szénhidrát: 46 g

ELŐKÉSZÍTÉS:

A zöldborsót blansírozzuk. A sárgarépát megmossuk, vékony karikákra vágjuk és sós vízben nem túl puhára főzzük, majd szitán leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük és jól lecsöpögtetjük. A paradicsomot megmossuk és nyolcfelé vágjuk, a kígyóuborkát megmossuk, hosszában négyfelé, majd kisebb, tetszetős darabokra vágjuk. A póréhagymát megtisztítjuk, megmossuk és szintén blansírozzuk.

ELKÉSZÍTÉS:

Az előkészített hozzávalókat jól lehűtjük. A natúr joghurtot simára keverjük a mustárral, citromlével, borecettel, eritrittel, fehérborssal, sóval. A zöldségeket előhűtött tálban elrendezzük és meglocsoljuk az öntettel.

TÁLALÁS:

Metélőhagymával díszítve, jól behűtve tálaljuk.