Receptek

Vitaminkoktél

Hozzávalók 1 főre
cukorbetegség esetén:

  • 1,5 dkg sárgarépa
  • 1 dkg karalábé
  • 2 dkg fejes saláta
  • 2 dkg retek
  • 2 dkg alma
  • 1 dkg új hagyma
  • 1/2 db fürjtojás
  • 0,5 dkg búzacsíra
  • 3 dkg kefir
  • ízlés szerint citromlé
  • ízlés szerint édesítőszer
  • ízlés szerint bazsalikom
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint petrezselyemzöld

Hozzávalók 1 főre
szív- és érrendszeri betegség esetén:

  • 1,5 dkg sárgarépa
  • 1 dkg karalábé
  • 2 dkg fejes saláta
  • 2 dkg retek
  • 2 dkg alma
  • 1 dkg új hagyma
  • 0,5 dkg búzacsíra
  • 3 dkg kefir
  • ízlés szerint citromlé
  • ízlés szerint édesítőszer
  • ízlés szerint bazsalikom
  • ízlés szerint petrezselyemzöld

Energia- és tápanyagtartalom:

  • Energia: 285 kJ (66 kcal)
  • Fehérje: 3,7 g
  • Zsír: 1,9 g
  • Szénhidrát: 8,5 g

ELŐKÉSZÍTÉS:

A sárgarépát, az almát, a karalábét és a retket megtisztítjuk, a fejes salátát megmossuk, az új hagymát megtisztítjuk. A sárgarépát, az almát és a karalábét nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A salátát metéltre vágjuk. A retket és új hagymát vékonyan felszeleteljük. A petrezselymet megmossuk, és finomra vágjuk. A fürjtojást megfőzzük.

ELKÉSZÍTÉS:

Az előkészített nyersanyagokat egy tálban összekeverjük, hozzáadjuk a főtt fürjtojást és a búzacsírát. A kefirt a citromlével, a finomra vágott petrezselyem felével, bazsalikommal, édesítőszerrel és sóval ízesítjük, simára keverjük, és az előkészített nyersanyagokra öntjük, jól összekeverjük és hűtőszekrénybe tesszük.

TÁLALÁS:

1-2 óra hűtés után fogyasztható. Üvegkehelybe salátalevelet teszünk, és erre szedjük rá a koktélt, friss petrezselyemmel diszítjük.