Receptek

Vargányás rizottó

Hozzávalók 4 személyre:

  • 40 dkg rizs
  • 150 dkg paradicsom
  • 6 dkg zeller
  • 6 dkg sárgarépa
  • 5 dkg parmezán vagy más érett kemény sajt
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 dkg szárított vargánya
  • petrezselyemzöld, feketebors, só

1 adag energia- és tápanyagtartalma:

  • Energiatartalom: 524 kcal
  • Fehérje: 14 g
  • Zsír: 14 g
  • Szénhidrát: 84 g
  • Koleszterin: 9 mg
  • Élelmi rost: 9 g

Elkészítés

A szárított gombát langyos vízben kb. fél órán át hagyjuk puhulni. A hagymát, a petrezselyemzöldet és a zöldségeket megtisztítjuk, és apróra vágjuk a gombával együtt. Az olívaolajon megdinszteljük az apróra vágott zöldségeket és a gombát, majd hozzáadjuk a rizst és a felkockázott paradicsomot. Folyamatos kevergetés mellett a gomba áztatóvizét felhasználva megfőzzük. A végén a rizottóba keverjük a parmezánt, és egy kis olívaolajat, majd sóval és borssal ízesítjük.