Receptek

Vagdalt

Hozzávalók 1 főre
cukorbetegség, illetve szív- és érrendszeri betegség esetén:

  • 10 dkg pulykacomb filé
  • 0,1 dkg vöröshagyma
  • fokhagyma, ízlés szerint
  • 0,5 db korpás zsemle
  • 0,5 db tojás
  • fűszerpaprika, ízlés szerint
  • 0,01 dkg só
  • bors, fekete, ízlés szerint
  • petrezselyem, ízlés szerint
  • borsikafű, ízlés szerint
  • 0,02 l olaj

Energia- és tápanyagtartalom:

  • Energia: 1478 kJ (352 kcal)
  • Fehérje: 16,59 g
  • Zsír: 18,33 g
  • Szénhidrát: 15,2 g

ELŐKÉSZÍTÉS:

A pulykahúst megtisztítjuk, megmossuk, csíkokra vágjuk és közvetlenül a felhasználás előtt apróra daráljuk. A vöröshagymát és a fokhagymát tisztítás után apróra vágjuk. A tojást megmossuk, alaposan megtisztítjuk. A tojást felütjük és a vagdalt készítéshez nyersen használjuk fel.

ELKÉSZÍTÉS:

A pulykahúst és a vízben áztatott, jól kinyomkodott korpás zsemlét együtt ledaráljuk. Hozzáadjuk a tojást, sózzuk, frissen őrölt borssal, petrezselyemmel, borsikafűvel, fűszerpaprikával, olajban átfuttatott vöröshagymával ízesítjük. A tepsi közepén végigfutó félhenger alakúra formázzuk, majd megsütjük. Elkészülte után az egyben sült vagdaltat 10-15 percig állni hagyjuk, majd ferdén felszeletelve tálaljuk.

TÁLALÁS:

Sűrített és sűrítés nélküli főzelékkel, burgonyapürével fogyaszthatjuk.