Receptek

Tonhalsaláta quinoával és olívabogyóval

Hozzávalók 1 főre
cukorbetegség esetén:

  • 10 dkg tonhal konzerv
  • 3 dkg quinoa
  • 1 db paradicsom
  • 2 dkg gépsonka
  • ½ db vöröshagyma
  • 1 evőkanálnyi olajbogyó (paprikával töltött)
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint ecet
  • ízlés szerint olívaolaj
  • ízlés szerint kapor
  • ízlés szerint bors (fehér)
  • ízlés szerint édesítőszer

Hozzávalók 1 főre
szív- és érrendszeri betegség esetén:

  • 10 dkg tonhal konzerv
  • 3 dkg quinoa
  • 1 db paradicsom
  • 2 dkg gépsonka
  • ½ db vöröshagyma
  • 1 evőkanálnyi olajbogyó (paprikával töltött)
  • ízlés szerint ecet
  • ízlés szerint olívaolaj
  • ízlés szerint kapor
  • ízlés szerint bors (fehér)
  • ízlés szerint édesítőszer

Energia- és tápanyagtartalom:

  • Energia: 2115,7 kJ (506,1 kcal)
  • Fehérje: 32,1 g
  • Zsír: 30,5 g
  • Szénhidrát: 23,2 g

ELŐKÉSZÍTÉS:

A tonhalat kivesszük a konzervdobozból, jól lecsöpögtetjük és szétszedjük apró kis darabkákra, az olajbogyókat félbevágjuk. A paradicsomot rövid időre forrásban lévő vízbe mártjuk, lehúzzuk a héját és a húsát csíkokra vágjuk. A sonkát szintén csíkokra vágjuk, a hagymát megtisztítjuk és finomra vágjuk, a kaprot megmossuk és durvára vágjuk. A quinoát megfőzzük.

ELKÉSZÍTÉS:

A marinádhoz simára keverjük az ecetet az olívaolajjal, sóval, fehér borssal, egy csipetnyi édesítőszerrel, kaporral és szükség szerint vízzel. A tonhalat összekeverjük a quinoával, olajbogyóval, paradicsommal, sonkával és hagymával, majd óvatosan belekeverjük a marinádba. A salátát két órára hideg helyre tesszük pihenni.

TÁLALÁS:

Előhűtött tányérokon elrendezve, franciakenyérrel vagy pirítóssal tálaljuk.