Receptek

Töltött vöröshagyma

Hozzávalók 1 főre
cukorbetegség, illetve szív- és érrendszeri betegség esetén:

  • 10 dkg vöröshagyma
  • 5 dkg tonhal
  • 3 dkg kefir
  • 1 dkg füstölt sajt (sovány)
  • 0,3 dkg olaj
  • ízlés szerint bors őrölt
  • ízlés szerint petrezselyem zöld
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint babérlevél

Energia- és tápanyagtartalom:

  • Energia: 620 kJ (140 kcal)
  • Fehérje: 15 g
  • Zsír: 5,1 g
  • Szénhidrát: 10,5 g

ELKÉSZÍTÉS:

A vöröshagymát megtisztítjuk és a tetejét 1/3 részénél levágjuk és az alsó részt óvatosan kivájjuk. A kivájt hagyma darabokat felaprítjuk. A tonhalat előkészítjük, megmossuk. A tonhalat sóval, ecettel, babérlevéllel ízesített forró vízben megfőzzük, lapátkanállal kivesszük, lecsurgatjuk, és apró kockákra vágjuk. Hozzáadjuk a felaprított vöröshagymát, petrezselymet. Sóval, borssal ízesítjük. A hagymát a töltelékkel megtöltve, kiolajozott tűzálló tálba tesszük, a levágott részt visszatesszük, megöntözzük kefirrel, megszórjuk reszelt sajttal, és meleg sütőben vagy grillben átsütjük.

TÁLALÁS:

Melegen tálaljuk.