Receptek

Tojásos karalábé

Hozzávalók 1 főre
cukorbetegség esetén:

  • 2 db tojás
  • 20 dkg karalábé
  • 3 dkg kefir
  • 0,2 dkg margarin
  • 0,5 csomó petrezselyem
  • ízlés szerint fehér bors
  • ízlés szerint bazsalikom
  • 0,01 dkg só

Hozzávalók 1 főre
szív- és érrendszeri betegség esetén:

  • 2 db tojás
  • 20 dkg karalábé
  • 3 dkg kefir
  • 0,2 dkg margarin
  • 0,5 csomó petrezselyem
  • ízlés szerint fehér bors
  • ízlés szerint bazsalikom

Energia- és tápanyagtartalom:

  • Energia: 972 kJ (232 kcal)
  • Fehérje: 16,1 g
  • Zsír: 11,7 g
  • Szénhidrát: 17,4 g

ELŐKÉSZÍTÉS:

A karalábét megtisztítjuk és apró kockákra vágjuk, ép, fiatal leveleit megmossuk és metéltre vágjuk. A petrezselymet és a bazsalikomot megmossuk, apróra vágjuk.

ELKÉSZÍTÉS:

A karalábé kockákat gőzben puhára főzzük, majd margarinnal kikent teflon tepsibe elterítjük. A metéltre vágott leveleit rászórjuk, majd leöntjük a borssal, bazsalikommal, petrezselyemzölddel és a sóval ízesített, kefirrel elkevert tojásokkal. Előmelegített sütőben addig sütjük, míg a tojás megalvad.

TÁLALÁS:

Önálló ételként fogyasztjuk.