Receptek

Temesvári raguleves

Hozzávalók 1 főre
cukorbetegség, illetve szív- és érrendszeri betegség esetén:

  • 5 dkg zöldbab
  • 6 dkg sertés színhús
  • 0,7 dkg Graham liszt
  • 0,7 dkg natúr lecsó
  • 0,5 dl olaj
  • 0,4 dkg zeller
  • 0,4 dkg vöröshagyma
  • 2 dl kefir
  • 0,001 dkg őrölt bors
  • 0,002 dkg fokhagyma
  • 0,002 dkg fűszerpaprika
  • egynegyed cs petrezselyem
  • ecet, ízlés szerint

Energia- és tápanyagtartalom:

  • Energia: 1130,5 kJ, 269,17 kcal
  • Fehérje: 14,65 g
  • Zsír: 17,37 g
  • Szénhidrát: 13,45 g

ELŐKÉSZÍTÉS:

A sertéshúst kockára vágjuk és leöblítjük. A zöldségféléket és a hagymát megtisztítjuk, megmossuk és aprítjuk. A mirelit vágott zöldbabot kimérjük.

ELKÉSZÍTÉS:

A felmelegített olajban átfuttatjuk a sertéshúst, megsózzuk, és kevés vizet aláöntve fedő alatt pároljuk az apróra vágott vöröshagymával. Zsírjára sütjük és hozzáadjuk a vágott zöldbabot és a zellert.
Meghintjük finomra vágott petrezselyemzölddel, majd az egészet forró olajban átpirítjuk. A tűzről levéve hozzáadjuk a fűszerpaprikát és felöntjük hideg vízzel. Beletesszük a zúzott fokhagymát, a lecsót, sóval, borssal ízesítjük, majd felforraljuk. Amikor az alapanyagok megpuhultak, graham lisztes kefires habarással sűrítjük.
Ízlés szerint ecettel ízesíthetjük.

TÁLALÁS:

Frissen vágott petrezselyemzölddel meghintve tálaljuk.