Receptek

Tejfölleves gombával

Hozzávalók 1 főre
cukorbetegség esetén:

  • 1,5 dl tejföl
  • 0,2 dkg tejszín
  • 0,8 dkg margarin
  • 1 dkg szárított gomba
  • ízlés szerint bors
  • ízlés szerint só
  • 5 dkg vöröshagyma
  • ízlés szerint fokhagyma
  • 0,25 dkg graham liszt
  • 0,5 db zsemle (korpás)
  • 1 dl marhahúsleves
  • ízlés szerint petrezselyem
  • ízlés szerint ecet

Hozzávalók 1 főre
szív- és érrendszeri betegség esetén:

  • 1,5 dl tejföl
  • 0,2 dkg tejszín
  • 0,8 dkg margarin
  • 1 dkg szárított gomba
  • ízlés szerint bors
  • 5 dkg vöröshagyma
  • ízlés szerint fokhagyma
  • 0,25 dkg graham liszt
  • 0,5 db zsemle (korpás)
  • 1 dl marhahúsleves
  • ízlés szerint petrezselyem
  • ízlés szerint ecet

Energia- és tápanyagtartalom:

  • Energia: 2062,2 kJ (493 kcal)
  • Fehérje: 11 g
  • Zsír: 36,6 g
  • Szénhidrát: 29,1 g

ELŐKÉSZÍTÉS:

A vöröshagymát, fokhagymát megtisztítjuk és finomra vágjuk. A szárított gombát beáztatjuk meleg vízbe. A korpás zsemlét vékony szeletekre vágjuk.

ELKÉSZÍTÉS:

Egy nagy serpenyőben felforrósítjuk a margarint és üvegesre pirítjuk benne a vöröshagymát, hozzáadjuk a fokhagymát és a gombát vízzel együtt. A tejfölt simára keverjük a liszttel, a tejszínnel és a húslevessel, ezt a keveréket a gombás keverékhez adjuk, majd kis lángon 20 percig főzzük, végül kevés ecettel, sóval és borssal ízesítjük.

TÁLALÁS:

Korpás zsemleszeletekkel, petrezselyemmel meghintve, forrón tálaljuk.