Receptek

Túróval töltött tök

Hozzávalók 1 főre
cukorbetegség esetén:

  • 8 dkg marhahús
  • 5 dkg köles
  • 0,8 dkg füstölt szalonna
  • 0,5 dkg sárgarépa
  • 0,3 dkg gyökér
  • 0,1 vöröshagyma
  • ízlés szerint bors őrölt
  • ízlés szerint petrezselyem zöld
  • ízlés szerint só

Hozzávalók 1 főre
szív- és érrendszeri betegség esetén:

  • 8 dkg marhahús
  • 5 dkg köles
  • 0,5 dkg sárgarépa
  • 0,3 dkg gyökér
  • 0,1 vöröshagyma
  • ízlés szerint bors őrölt
  • ízlés szerint petrezselyem zöld
  • ízlés szerint só

Energia- és tápanyagtartalom:

  • Energia: 1970 kJ (471.3 kcal)
  • Fehérje: 15,12 g
  • Zsír: 23,56 g
  • Szénhidrát: 44,4 g

ELŐKÉSZÍTÉS:

A zöldséget, vöröshagymát megpucoljuk, megmossuk. A húst megmossuk, felkockázzuk.

ELKÉSZÍTÉS:

A húst feltesszük főni és amikor már puhulni kezd, hozzátesszük a zöldséget, a vöröshagymát és puhára főzzük. A kölesből kását készítünk: zsiradékban a petrezselyemmel együtt kipattogtatjuk, majd húslevével feleresztve puhára főzzük. Ha megfőtt a húst közé keverjük és a szalonnából sütött pörcöt a tetejére tesszük.

TÁLALÁS:

Egytál ételként tálaljuk.