Receptek

Székely gomba

Hozzávalók 1 főre
cukorbetegség esetén:

  • 10 dkg csiperkegomba
  • 5 dkg sárgarépa
  • 5 dkg gyökér
  • 1 dkg tejföl (12%-os)
  • 1 dkg vöröshagyma
  • 0,3 dkg olaj
  • ízlés szerint só
  • 0,01 dkg fűszerpaprika
  • 0,01 dkg egész fekete bors

Hozzávalók 1 főre
szív- és érrendszeri betegség esetén:

  • 10 dkg csiperkegomba
  • 5 dkg sárgarépa
  • 5 dkg gyökér
  • 1 dkg tejföl (12%-os)
  • 1 dkg vöröshagyma
  • 0,3 dkg olaj
  • 0,01 dkg só
  • 0,01 dkg fűszerpaprika
  • 0,01 dkg egész fekete bors

Energia- és tápanyagtartalom:

  • Energia: 567,9 kJ, (135,3 kcal)
  • Fehérje: 7,9 g
  • Zsír: 5,7 g
  • Szénhidrát: 11,9 g

ELŐKÉSZÍTÉS:

A csiperkegombát, sárgarépát, gyökeret, vöröshagymát megtisztítjuk, megmossuk. A vöröshagymát, sárgarépát, gyökeret apróra vágjuk, a gombát vékony szeletekre felszeleteljük.

ELKÉSZÍTÉS:

A vöröshagymát a felmelegített olajon átfuttatjuk, fűszerpaprikával meghintjük, a vékony szeletekre vágott gombát beletesszük, és addig pároljuk, amíg a gomba megpuhul. A sárgarépát és gyökeret egész borssal puhára főzzük, majd szitán áttörjük. A gombával összekeverjük, forrni hagyjuk, majd tejföllel meglocsoljuk.

TÁLALÁS:

Párolt rizzsel tálaljuk.