Receptek

Sült alma, vaníliasodóval

Hozzávalók

  • 4 db alma (kb. 20 dkg-os, vagy nyolc kisebb)
  • 5 dl tej (1,5%-os)
  • 1 csomag diabetikus pudingpor
  • darabka vaníliarúd
  • 1 tojásfehérje (M méretű)

1 adag:

  • Energiatartalom: 133 kcal
  • Szénhidrát: 18,6 g
  • Ebből cukor: 18,6 g
  • Zsír: 2,3 g
  • Ebből telített zsír: 0,4 g
  • Rost: 4,0 g
  • Koleszterin: 6,2 mg

Elkészítés

Az almákat megmossuk, a tetejénél körbevágjuk, vagy a magházát kivájjuk, és megsütjük. Közben kb. nyolc kanál hideg tejet csomómentesre keverjük a pudingporral. A maradék tejet felforraljuk a vaníliarúddal, amit később eltávolítunk. Hozzáadjuk a kikevert pudingmasszát, és takaréklángon besűrítjük. Felverjük a tojásfehérjét, és összekeverjük a forró pudinggal. A kisült almák mellé adagolva, forrón tálaljuk. A sodó használható felfújtak (rizs, dara, túró) mellé is.