Receptek

Sült almakrém dalmát módra

Hozzávalók 4 db elkészítéséhez:

  • friss alma - 1000 g
  • finomított cukor - 60 g
  • cukrozatlan, friss citromlé - 24 g
  • 35 % zsírtartalmú étkezési margarin - 24 g
  • tojásfehérje - 1 kisebb
  • fahéj - 2 g

1 adag energia- és tápanyagtartalma:

  • Energiatartalom: 171,5 kcal, 716,8 kJ
  • Fehérje: 1,2 g
  • Zsír: 3 g
  • Szénhidrát: 33,4 g

Elkészítés

Az almát meghámozzuk, kis kockákra vágjuk, és fél evőkanál cukorral egy kevés vízben péppé főzzük. Hozzáadjuk a margarint, egy negyed citrom levét, csipet fahéjat és tűzálló tálba tesszük. A tetejére halmozzuk a maradék cukorral felvert tojásfehérjét. 10 percre forró sütőbe tesszük, majd az eloltott sütőben hagyjuk kihűlni.