Receptek

Spárgatök sajttal, gombával

Hozzávalók 1 főre
cukorbetegség esetén:

  • 20 dkg spárgatök
  • 0,5 dkg margarin (light)
  • 3 dkg óvári sovány sajt
  • 5 dkg csiperkegomba
  • 2 dkg tejföl (12%)
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint petrezselyem zöld
  • 1 dkg vöröshagyma
  • ízlés szerint fekete bors

Hozzávalók 1 főre
szív- és érrendszeri betegség esetén:

  • 20 dkg spárgatök
  • 0,5 dkg margarin (light)
  • 3 dkg óvári sovány sajt
  • 5 dkg csiperkegomba
  • 2 dkg tejföl (12%)
  • ízlés szerint petrezselyem zöld
  • 1 dkg vöröshagyma
  • ízlés szerint fekete bors

Energia- és tápanyagtartalom:

  • Energia: 869 kJ (205 kcal)
  • Fehérje: 14,4 g
  • Zsír: 9,6 g
  • Szénhidrát: 15,3 g

ELŐKÉSZÍTÉS:

A spárgatököt megtisztítjuk,1 cm vastag szeletekre vágjuk. A csiperkegombát megmossuk, felszeleteljük, a vöröshagymát megtisztítjuk finomra vágjuk. A petrezselymet megmossuk, apróra vágjuk. A sajtot lereszeljük.

ELKÉSZÍTÉS:

A tököt citromlével ízesített enyhén sós, forró vízben félig puhára főzzük, majd lapátkanállal kiszedve lecsurgatjuk. A margarinban a finomra vágott vöröshagymát átfuttatjuk, rátesszük a felszeletelt gombát, és együtt pirítjuk. Közben sóval, borssal, petrezselyemmel ízesítjük, és puhára pároljuk. Egy tűzálló tálat margarinnak kikenünk, a tökszeleteket egy sorba lerakjuk, ráterítjük a párolt gombát, s arra a megmaradt tökszeleteket. Tejföllel meglocsolva, reszelt sajttal megszórva előmelegített sütőben megsütjük.

TÁLALÁS:

Önálló ételként fogyasztjuk.