Receptek

Spárga jénaiban

Hozzávalók 1 főre
cukorbetegség esetén:

  • 25 dkg spárga
  • 1,5 dkg óvári sovány sajt
  • 0,2 kg vaj
  • 1,5 dl tejföl 12 %
  • 1 db tojás
  • 0,4 dkg graham liszt
  • 2,5 dkg gépsonka
  • ízlés szerint petrezselyem
  • ízlés szerint só mentes ételízesítő

Hozzávalók 1 főre
szív- és érrendszeri betegség esetén:

  • 25 dkg spárga
  • 1,5 dkg óvári sovány sajt
  • 0,2 dkg light margarin
  • 1,5 dl tejföl 12 %
  • 1 db tojás
  • 0,4 dkg graham liszt
  • 2,5 dkg gépsonka
  • ízlés szerint petrezselyem
  • ízlés szerint só mentes ételízesítő

Energia- és tápanyagtartalom:

  • Energia: 1800 kJ, (430 kcal)
  • Fehérje: 17,6 g
  • Zsír: 30,4 g
  • Szénhidrát: 21,1 g

ELŐKÉSZÍTÉS:

A spárgát megtisztítjuk. A sajtot lereszeljük, a tojást megmossuk. A gépsonkát felkockázzuk.

ELKÉSZÍTÉS:

Sós, ételízesítős vízben a spárgát megfőzzük, leszűrjük, levét lecsorgatjuk és vajjal kikent jénai tálba rakjuk. A tejfölbe csomómentesen belekeverjük, a lisztet és a nyers tojást, sóval, kevés ételízesítővel, apróra vágott petrezselyemmel ízesítjük. Hozzákeverjük az apró kockákra vágott gépsonkát és a spárgára öntjük, megszórjuk reszelt sajttal és középmeleg (150-160o-os sütőben aranysárgára sütjük.

TÁLALÁS:

Melegen tálaljuk.



HU/NONCMCGM/0620/0027
Lezárás dátuma: 2020.06.30.