Receptek

Spárga olaszosan

Hozzávalók 1 főre
cukorbetegség, illetve szív- és érrendszeri betegség esetén:

  • 10 dkg spárga
  • 1,5 dkg óvári sovány sajt
  • 0,8 dkg light margarin
  • 3 dkg natúr joghurt
  • 1/2 db tojás sárga

Energia- és tápanyagtartalom:

  • Energia: 489,7 kJ (117,1 kcal)
  • Fehérje: 9 g
  • Zsír: 7,3 g
  • Szénhidrát: 3,5 g

ELŐKÉSZÍTÉS:

A spárgát megtisztítjuk. A sajtot lereszeljük, a tojást szétválasztjuk.

ELKÉSZÍTÉS:

Sós vízben a spárgát megfőzzük, leszűrjük, levét lecsorgatjuk és margarinnal kikent tűzálló tálba rakjuk. Egy sor spárga, egy sor reszelt sajt (amíg tart a spárga, a tetejére sajt kerüljön). A tojássárgáját elkeverjük a natúr joghurttal, sóval ízesítjük és a spárgára öntjük, a tetejét ismét megszórjuk reszelt sajttal és középmeleg sütőben világos pirosra sütjük.

TÁLALÁS:

Forrón tálaljuk.