Receptek

Sóskaleves

Hozzávalók 1 főre
cukorbetegség esetén:

  • 8 dkg sóska
  • 0,3 dkg olaj
  • 0,5 dkg graham liszt
  • 0,3 dl 1,5 %
  • ízlés szerint édesítőszer
  • ízlés szerint só
  • 0,5 dkg vöröshagyma

Hozzávalók 1 főre
szív- és érrendszeri betegség esetén:

  • 8 dkg sóska
  • 0,3 dkg olaj
  • 0,5 dkg graham liszt
  • 0,3 dl 1,5 %
  • ízlés szerint édesítőszer
  • 0,5 dkg vöröshagyma

Energia- és tápanyagtartalom:

  • Energia: 420 kJ (100 kcal)
  • Fehérje: 3,6 g
  • Zsír: 5,9 g
  • Szénhidrát: 5,1 g

ELŐKÉSZÍTÉS:

A sóskát megtisztítjuk, megmossuk, a vöröshagymát karikára vágjuk.

ELKÉSZÍTÉS:

A karikára vágott hagymát az olajon megfonnyasztjuk, hozzáadjuk az előkészített sóskát és saját levében puhára pároljuk. Turmixgéppel pépesítjük. Vízzel vagy csontlével felengedve felforraljuk, sóval, édesítőszerrel ízesítjük, összeforraljuk. Végül tejes habarással még egyszer felforraljuk.

TÁLALÁS:

Pirított zsemlekockával (korpás zsemle, teljes kiőrlésű zsemle) tálaljuk.