Receptek

Sonka rizottó

Hozzávalók 1 főre
cukorbetegség esetén:

  • 4 dkg sonka
  • 0,2 dkg olaj
  • 3 dkg csiperkegomba
  • 4 dkg rizs
  • 3 dkg zöldborsó
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint petrezselyem zöld
  • 1 dkg óvári sovány sajt
  • ízlés szerint fekete bors

Hozzávalók 1 főre
szív- és érrendszeri betegség esetén:

  • 4 dkg sonka
  • 0,2 dkg olaj
  • 3 dkg csiperkegomba
  • 4 dkg rizs
  • 3 dkg zöldborsó
  • ízlés szerint petrezselyem zöld
  • 1 dkg óvári sovány sajt
  • ízlés szerint fekete bors

Energia- és tápanyagtartalom:

  • Energia: 1644 kJ (393,3 kcal)
  • Fehérje: 21,6 g
  • Zsír: 14,8 g
  • Szénhidrát: 42,6 g

ELŐKÉSZÍTÉS:

A csiperkegombát, zöldborsót megtisztítjuk, megmossuk, a gombát szeletekre vágjuk. A sonkát felkockázzuk. A petrezselymet megmossuk, apróra vágjuk. A sajtot lereszeljük.

ELKÉSZÍTÉS:

A rizs üvegesre pirítjuk. A szeletekre vágott gombát olajon megpirítjuk, hozzátesszük a sonkakockákat és a zöldborsót. Mindezt hozzátesszük az elkészített rizshez, ízesítjük sóval, borssal, petrezselyemzölddel, felöntjük vízzel és készre pároljuk.

TÁLALÁS:

Zsiradékkal kikent formába nyomkodjuk, tálra borítjuk, és reszelt sajttal megszórjuk.