Receptek

Sonkával rakott palacsinta

Hozzávalók 1 főre
cukorbetegség esetén:

  • 2 dkg liszt
  • 1 dkg étkezési búzakorpa
  • 1/3 db tojás
  • 0,6 dl tej 1,5%
  • 0,3 dkg étolaj
  • 6 dkg gépsonka
  • 0,3 dkg margarin
  • 2 dkg kefir
  • ízlés szerint metélőhagyma
  • ízlés szerint petrezselyem
  • ízlés szerint bazsalikom
  • ízlés szerint só

Hozzávalók 1 főre
szív- és érrendszeri betegség esetén:

  • 2 dkg liszt
  • 1 dkg étkezési búzakorpa
  • ½ db tojásfehérje
  • 0,6 dl tej 1,5%
  • 0,3 dkg étolaj
  • 6 dkg gépsonka
  • 0,3 dkg margarin
  • 2 dkg kefir
  • ízlés szerint metélőhagyma
  • ízlés szerint petrezselyem
  • ízlés szerint bazsalikom

Energia- és tápanyagtartalom:

  • Energia: 1170 kJ (280 kcal)
  • Fehérje: 21,4 g
  • Zsír: 12,8 g
  • Szénhidrát: 19,8 g

ELŐKÉSZÍTÉS:

A tojást megmossuk. A gépsonkát ledaráljuk, a fűszernövényeket megmossuk és finomra vágjuk.

ELKÉSZÍTÉS:

A lisztet összekeverjük a korpával, a tojással és annyi tejjel és szódavízzel, hogy ne túl sűrű masszát kapjunk. Belekeverjük az olajat, és felmelegített teflonserpenyőben vékony palacsintákat sütünk. A ledarált sonkát a margarinon átfuttatjuk, a fűszerekkel ízesítjük, és a 2/3 rész kefirrel elkeverjük. A palacsintákat lapos tűzálló tálba a darált sonkával rétegezve lerakjuk. A felülre került palacsintát a megmaradt kefirrel meglocsoljuk és forró sütőben összemelegítjük.

TÁLALÁS:

Úgy szeleteljük, mint a tortát és ízlés szerinti salátával tálaljuk.