Receptek

Sonkakrém

Hozzávalók 1 főre
cukorbetegség, illetve szív- és érrendszeri betegség esetén:

  • 3 dkg gépsonka
  • 1,5 dkg margarin light
  • 0,5 dkg kefir
  • ízlés szerint metélőhagyma
  • ízlés szerint mustár

Energia- és tápanyagtartalom:

  • Energia: 359,6 kJ (86 kcal)
  • Fehérje: 7,1 g
  • Zsír: 5,9 g
  • Szénhidrát: 0,9 g

ELKÉSZÍTÉS:

A sonkát ledaráljuk (vagy aprítógépbe aprítjuk), a metélőhagymát megmossuk, szárítjuk és aprítjuk. Az aprított sonkát a kefirrel, light margarinnal, mustárral és az aprított metélőhagymával habosra keverjük.

TÁLALÁS:

Szendvicskrémként tálaljuk friss zöldségekkel.