Receptek

Sonkafelfújt

Hozzávalók 1 főre
cukorbetegség, illetve szív- és érrendszeri betegség esetén:

  • 0,5 dkg gépsonka
  • 0,1 dkg margarin
  • 0,1 dkg liszt
  • 0,1 dl tej 1,5 %
  • 1/3 db tojás
  • 0,01 dkg metélőhagyma

Energia- és tápanyagtartalom:

  • Energia: 1444 kJ (315 kcal)
  • Fehérje: 13,4 g
  • Zsír: 28,1 g
  • Szénhidrát: 9,7 g

ELŐKÉSZÍTÉS:

a tojást megmossuk és kettéválasztjuk, a gépsonkát kétszer ledaráljuk. 1 db pudingformát kikenünk margarinnal és liszttel behintjük. A sütőt előmelegítjük.

ELKÉSZÍTÉS:

A margarinból és a lisztből világos rántást készítünk, forró tejjel felengedjük és lassú tűzön besűrítjük. A tűzről levéve hozzákeverjük a kétszer átdarált sonkát, a tojássárgáját, metélőhagymát, végül a kemény habbá vert tojásfehérjét. A masszát az előkészített pudingformába öntjük. Előmelegített sütőbe tesszük, és lassú tűzön megsütjük.

TÁLALÁS:

Ha kész kiborítjuk, különböző salátákkal tálaljuk.