Receptek

Serpenyős zöldség

Hozzávalók 1 főre
cukorbetegség esetén:

  • 8 dkg zöldbab
  • 1 db zöldpaprika (erős)
  • 8 dkg karfiol
  • 8 dkg gomba (erdei vagy csiperke)
  • 2 dkg lilahagyma
  • 0,1 dkg olaj
  • ízlés szerint só
  • 2,5 dkg bacon szalonna
  • ízlés szerint bors fekete
  • ízlés szerint Worcester-szósz
  • 1 db tojás

Hozzávalók 1 főre
szív- és érrendszeri betegség esetén:

  • 8 dkg zöldbab
  • 1 db zöldpaprika (erős)
  • 8 dkg karfiol
  • 8 dkg gomba (erdei vagy csiperke)
  • 2 dkg lilahagyma
  • 0,1 dkg olaj
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors fekete
  • ízlés szerint Worcester-szósz
  • 1 db tojásfehérje

Energia- és tápanyagtartalom:

  • Energia: 1452,7 kJ (347,5 kcal)
  • Fehérje: 17,11 g
  • Zsír: 24,7 g
  • Szénhidrát: 13,5 g

ELŐKÉSZÍTÉS:

A zöldbabot, karfiolt, gombát, zöldpaprikát, lilahagymát megtisztítjuk, megmossuk, feldaraboljuk. A karfiolt és a zöldbabot sós vízben blansírozzuk. A bacon szalonnát kis kockákra vágjuk.

ELKÉSZÍTÉS:

A szalonnát ropogósra sütjük, hozzáadjuk a lilahagymát és tovább sütjük, majd a gombát is hozzáadjuk és megpirítjuk. Ezután hozzáadjuk a zöldbabot, karfiolt, zöldpaprikát, borssal, sóval és Worcester-szósszal ízesítjük és mindezt jól összekeverve felforrósítjuk. A tojást megsütjük tükörtojásnak és a zöldség tetején szépen elrendezzük.

TÁLALÁS:

Önálló ételként fogyaszthatjuk.