Receptek

Savanyú vetrece

Hozzávalók 1 főre
cukorbetegség esetén:

  • 10 dkg marha lapocka
  • 0,5 dkg füstölt kenyérszalonna
  • 0,2 dl tejföl 12%
  • 0,1 dkg olaj
  • 0,6 dkg graham liszt
  • 0,2 dkg vöröshagyma
  • 0,3 dkg mustár
  • ízlés szerint édesítőszer
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint babérlevél
  • ízlés szerint fűszer paprika
  • ízlés szerint fokhagyma
  • ízlés szerint bors
  • ízlés szerint citrom
  • ízlés szerint fehér bor

Hozzávalók 1 főre
szív- és érrendszeri betegség esetén:

  • 10 dkg marha lapocka
  • 0,2 dl tejföl 12%
  • 0,1 dkg olaj
  • 0,6 dkg graham liszt
  • 0,2 dkg vöröshagyma
  • 0,3 dkg mustár
  • ízlés szerint édesítőszer
  • ízlés szerint babérlevél
  • ízlés szerint fűszer paprika
  • ízlés szerint fokhagyma
  • ízlés szerint bors
  • ízlés szerint citrom
  • ízlés szerint fehér bor

Energia- és tápanyagtartalom:

  • Energia: 1648,2 kJ (394,3 kcal)
  • Fehérje: 19,1 g
  • Zsír: 29,7 g
  • Szénhidrát: 10,9 g

ELŐKÉSZÍTÉS:

A vöröshagymát megtisztítjuk, megmossuk, felkockázzuk. A marhahús megmossuk, felcsíkozzuk. A kenyérszalonnát apróra vágjuk.

ELKÉSZÍTÉS:

Az apróra összevágott kenyérszalonnát üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a vöröshagymát, megfonnyasztjuk,majd fűszer paprikával megszórjuk, és jól összekeverjük. Kevés vizet öntünk rá és lepirítjuk. Beletesszük a marhahúst, sózzuk, törött borsot, babérlevelet fehér bort adunk hozzá. Ha kell többször felengedjük vízzel, összeforraljuk. A tejfölből, lisztből kevés víz hozzáadásával habarást készítünk és besűrítjük. Citrommal, édesítőszerrel ízesítjük.

TÁLALÁS:

Köretként burgonyát vagy párolt rizst adhatunk hozzá.