Receptek

Savanyú burgonya

Hozzávalók 1 főre
cukorbetegség esetén:

  • 20 dkg burgonya
  • 1 dl paradicsomlé
  • 0,8 dkg olaj
  • 0,6 dkg graham liszt
  • 1 dkg vöröshagyma
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint ecet
  • ízlés szerint babérlevél

Hozzávalók 1 főre
szív- és érrendszeri betegség esetén:

  • 20 dkg burgonya
  • 1 dl paradicsomlé
  • 0,8 dkg olaj
  • 0,6 dkg graham liszt
  • 1 dkg vöröshagyma
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint ecet
  • ízlés szerint babérlevél

Energia- és tápanyagtartalom:

  • Energia: 1167 kJ (279,1 kcal)
  • Fehérje: 5,9 g
  • Zsír: 7,9 g
  • Szénhidrát: 44,9 g

ELŐKÉSZÍTÉS:

A vöröshagymát, burgonyát megtisztítjuk, alaposan megmossuk, felkockázzuk.

ELKÉSZÍTÉS:

A burgonyát feltesszük főni, sóval, babérlevéllel, vöröshagymával és paradicsomlével ízesítjük. Amikor megfőtt, rántást készítünk, és hozzáadjuk a burgonyához. Ecettel utóízesítjük.

TÁLALÁS:

Feltéttel tálaljuk.