Receptek

Sajtos saláta

Hozzávalók 1 főre
cukorbetegség esetén:

  • 1 dkg óvári sovány sajt
  • 2 dkg fokhagymás sajt
  • 2 dkg zöldpaprika
  • 2 dkg paradicsom
  • 2 dkg kovászos uborka
  • 1 dkg fejes saláta
  • 0,5 dkg zeller gumó
  • 0,5 dkg vöröshagyma
  • 3 dkg kefir
  • citromlé ízlés szerint
  • kapor ízlés szerint
  • fehér bors ízlés szerint
  • só ízlés szerint

Hozzávalók 1 főre
szív- és érrendszeri betegség esetén:

  • 1 dkg óvári sovány sajt
  • 2 dkg fokhagymás sajt
  • 2 dkg zöldpaprika
  • 2 dkg paradicsom
  • 2 dkg kovászos uborka
  • 1 dkg fejes saláta
  • 0,5 dkg zeller gumó
  • 0,5 dkg vöröshagyma
  • 3 dkg kefir
  • citromlé ízlés szerint
  • kapor ízlés szerint
  • fehér bors ízlés szerint

Energia- és tápanyagtartalom:

  • Energia: 434 kJ (104 kcal)
  • Fehérje: 10,7 g
  • Zsír: 4,8 g
  • Szénhidrát: 4,6 g

ELŐKÉSZÍTÉS:

A zöldpaprikát, paradicsomot, fejes salátát megmossuk, a vöröshagymát megtisztítjuk. A zellergumót megtisztítjuk és megfőzzük. A paprikát, paradicsomot, kovászos uborkát, vöröshagymát és sajtokat kockára vágjuk. A salátát metéltre vágjuk.

ELKÉSZÍTÉS:

Az előkészített nyersanyagokat egy tálban összekeverjük. A kefirt a citromlével, kaporral, fehér borssal és sóval ízesítjük és az előkészített nyersanyagokra öntjük, jól összekeverjük és hűtőszekrénybe tesszük.

TÁLALÁS:

1-2 óra hűtés után fogyasztható.