Receptek

Sajtos paradicsom

Hozzávalók 1 főre
cukorbetegség esetén:

  • 25 dkg paradicsom
  • 1 dkg óvári sajt
  • 0,3 dkg margarin
  • ízlés szerint fehér bors
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint petrezselyem
  • ízlés szerint szerecsendió

Hozzávalók 1 főre
szív- és érrendszeri betegség esetén:

  • 25 dkg paradicsom
  • 1 dkg óvári sajt
  • 0,3 dkg margarin
  • ízlés szerint fehér bors
  • ízlés szerint petrezselyem
  • ízlés szerint szerecsendió

Energia- és tápanyagtartalom:

  • Energia: 444 kJ (106 kcal)
  • Fehérje: 5,6 g
  • Zsír: 4,8 g
  • Szénhidrát: 10,2 g

ELŐKÉSZÍTÉS:

A paradicsomot megmossuk, forró vízbe mártjuk és meghámozzuk, majd kettévágjuk.

ELKÉSZÍTÉS:

A kettévágott paradicsomokat margarinnal kikent tűzálló tálban egymás mellé lerakjuk. A vágási felületet sóval, reszelt szerecsendióval, fehér borssal és finomra vágott petrezselyemzölddel hintjük meg. Minden paradicsom tetejét megszórjuk reszelt sajttal. Forró sütőben vagy grillsütőben addig sütjük, míg a sajt megolvad.

TÁLALÁS:

Sült csirkéhez, pulykához, halhoz fogyaszthatjuk.