Receptek

Sajtos csirkemell

Hozzávalók 1 főre
cukorbetegség esetén:

  • 10 dkg csirkemell filé
  • 10 dkg trappista sajt (light)
  • 1 db tojás
  • 1 dl tejszín
  • ízlés szerint bors
  • ízlés szerint só
  • 5 dkg vöröshagyma
  • 1 dkg olaj
  • 1 dkg graham liszt

Hozzávalók 1 főre
szív- és érrendszeri betegség esetén:

  • 10 dkg csirkemell filé
  • 10 dkg trappista sajt (light)
  • 1 db tojás
  • 1 dl tejszín
  • ízlés szerint bors
  • 5 dkg vöröshagyma
  • 1 dkg olaj
  • 1 dkg graham liszt

Energia- és tápanyagtartalom:

  • Energia: 1102 kJ (263,6 kcal)
  • Fehérje: 30,5 g
  • Zsír: 11 g
  • Szénhidrát: 8,6 g

ELŐKÉSZÍTÉS:

A csirkemellet megtisztítjuk, felszeleteljük. A vöröshagymát megtisztítjuk, a sajtot lereszeljük.

ELKÉSZÍTÉS:

A csirkemellet sóval, borssal megszórjuk. Közben a hagymát kis olajon megdinszteljük. A csirkemell szeleteket lisztbe, majd a felvert tojásba, végül a reszelt sajtba forgatjuk, hogy a sajt a teljes felületére ráragadjon, de nem kell vastagon. A sajtos szeletet tepsibe tesszük. A hagymát rákanalazzuk a húsra egyenletesen elosztva. Meglocsoljuk a tejszínnel a húst, hogy mindenhol érje. A tepsit sütőbe toljuk, és megsütjük, hogy szép aranypiros legyen a teteje.

TÁLALÁS:

Párolt zöldséggel, párolt rizzsel vagy salátával tálaljuk.