Receptek

Rozmaringos csirkenyárs

Hozzávalók 1 főre
cukorbetegség esetén:

  • 10 dkg csirkemell filé
  • 0,1 dkg olívaolaj
  • 4 dkg csiperkegomba
  • 4 dkg fodros cukkini
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint friss rozmaring

Hozzávalók 1 főre
szív- és érrendszeri betegség esetén:

  • 10 dkg csirkemell filé
  • 0,1 dkg olívaolaj
  • 4 dkg csiperkegomba
  • 4 dkg fodros cukkini
  • ízlés szerint friss rozmaring

Energia- és tápanyagtartalom:

  • Energia: 591,7 kJ (140,8 kcal)
  • Fehérje: 27,9 g
  • Zsír: 3,3 g
  • Szénhidrát: 4,3 g

ELŐKÉSZÍTÉS:

A csirkemell filét megmossuk, felkockázzuk. A rozmaringot megmossuk, az ágról lehúzzuk. A gombát és cukkinit megmossuk, megtisztítjuk, és vastag szeletekre vágjuk.

ELKÉSZÍTÉS:

A csirkemell kockákat, a gomba és cukkini szeleteket sózzuk és rozmaringgal megszórjuk, majd felváltva hurkapálcikára szúrjuk. Teflon serpenyőt olívaolajjal megkenünk és a nyársat többször forgatva megsütjük. (Sütőzacskóban is készíthetjük.)

TÁLALÁS:

A tetejét friss rozmaringággal tálaljuk. Bármilyen körettel, salátával tálalhatjuk.