Receptek

Rókagomba saláta

Hozzávalók 4 személyre:

  • 60 dkg rókagomba
  • 4 szál kakukkfű
  • 5-6 bazsalikomlevél
  • 8 db ajókagyűrű (szardella)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 1 tojássárgája
  • 1 dl olaj
  • 1 dl tejföl
  • 1 csomag petrezselyem, frissen őrölt bors,
    1 citrom leve, só

1 adag energia- és tápanyagtartalma:

  • Energiatartalom: 788 kcal
  • Fehérje: 33 g
  • Zsír: 46 g
  • Szénhidrát: 59 g
  • Koleszterin: 129 mg
  • Élelmi rost: 20 g

Elkészítés

A rókagombát megmossuk. 3 dl vizet forralunk, belerakjuk a kakukkfüvet, sót és kb. 5 percig forraljuk. Hozzátesszük a rókagombát, 5-6 percig főzzük, majd leszűrjük és egy mély üvegtálba tesszük. A bazsalikomot, szardellát, fokhagymát, vöröshagymát, petrezselymet finomra vágjuk. A tojássárgáját elkeverjük a citrom levével, lassan hozzáadjuk az olajat, hozzákeverjük a tejfölt, majd az aprított fűszereket. Sózzuk, borsozzuk, jól elkeverjük, és a gombára öntjük. Hűtőbe tesszük, és egy óra múlva tálalhatjuk.