Receptek

Ribizlimártás

Hozzávalók 1 főre
cukorbetegség esetén:

  • 8 dkg ribizli
  • 5 dkg graham liszt
  • 4 dkg vaj
  • 1 dl natúr joghurt
  • ízlés szerint édesítőszer
  • ízlés szerint só

Hozzávalók 1 főre
szív- és érrendszeri betegség esetén:

  • 8 dkg ribizli
  • 5 dkg graham liszt
  • 1 dl natúr joghurt
  • ízlés szerint édesítőszer
  • 4 dkg margarin (light)

Energia- és tápanyagtartalom:

  • Energia: 352,3 kJ (84,3 kcal)
  • Fehérje: 16,3 g
  • Zsír: 3,3 g
  • Szénhidrát: 10,5 g

ELŐKÉSZÍTÉS:

A ribizlit megtisztítjuk, megmossuk.Fagyasztott ribizlit felolvasztjuk.

ELKÉSZÍTÉS:

A ribizlit kevés forrásban levő vízbe tesszük, ha felforrt, leszűrjük és szitán lecsorgatjuk. A vajból és lisztből világos rántást készítünk, 2 dl vízzel felengedjük, habverővel simára keverjük, ízesítjük sóval és édesítőszerrel. Hozzáadjuk a natúr joghurtot és 5 percig főzzük. Beletesszük a leforrázott ribizlit, 4-5 percig ismét főzzük és forrón tálaljuk.

TÁLALÁS:

Natúr vagy grillezett húsok mellé kínáljuk.