Receptek

Krémsajtos tészta zöldségekkel

Hozzávalók 1 főre
cukorbetegség esetén:

  • 15 dkg pulykamáj
  • 0,4 dl tejföl 12 %
  • 0,2 dl olaj
  • 0,5 dkg graham liszt
  • ízlés szerint mustár (dijoni)
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors
  • ízlés szerint Worcestershire-szósz
  • ízlés szerint citromhéj
  • 0,15 dkg vöröshagyma
  • ízlés szerint petrezselyem zöld

Hozzávalók 1 főre
szív- és érrendszeri betegség esetén:

  • 15 dkg pulykamáj
  • 0,4 dl tejföl 12 %
  • 0,2 dl olaj
  • 0,5 dkg graham liszt
  • ízlés szerint mustár (dijoni)
  • ízlés szerint Worcestershire-szósz
  • ízlés szerint citromhéj
  • 0,15 dkg vöröshagyma
  • ízlés szerint petrezselyem zöld

Energia- és tápanyagtartalom:

  • Energia: 1139,6 kJ (272,6 kcal)
  • Fehérje: 31,8 g
  • Zsír: 8,54 g
  • Szénhidrát: 15,2 g

ELŐKÉSZÍTÉS:

A vöröshagymát tisztítás után finomra vágjuk. A májat megtisztítjuk, megmossuk, és vékony szeletekre vágjuk, borsozzuk és graham lisztbe forgatjuk. A petrezselymet megmossuk, leitatjuk és finomra vágjuk.

ELKÉSZÍTÉS:

A májszeleteket felmelegített olajon mindkét oldalát hirtelen megsütjük, kiszedjük és melegen tartjuk. A visszamaradt zsiradékban aranysárgára pirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a mustárt, a citromhéjat és egy kevés graham lisztet, rövid ideig tovább pirítjuk, majd belekeverjük a tejfölt; állandó keverés mellett felforraljuk és egy kevés vizet (húslevest) hozzáadva állandó keverés mellett beforraljuk. Végül sóval, borssal és Worcestershire-szósszal fűszerezzük, visszatesszük a májat, majd kis lángon néhány percig pároljuk.

TÁLALÁS:

Forrón tálaljuk. Sült burgonyát, sült paradicsomot és újhagymát kínálhatunk hozzá.