Receptek

Provanszi gombaleves

Hozzávalók 1 főre
cukorbetegség esetén:

  • 5 dkg Csiperkegomba
  • 1 dkg étolaj
  • 0,2 dl tejszín
  • 0,02 dkg fokhagyma
  • 0,5 dkg liszt
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors
  • ízlés szerint rozmaring
  • ízlés szerint kakukkfű
  • ízlés szerint bazsalikom
  • 4 dl csontlé

Hozzávalók 1 főre
szív- és érrendszeri betegség esetén:

  • 5 dkg Csiperkegomba
  • 1 dkg étolaj
  • 0,2 dl tejszín
  • 0,02 dkg fokhagyma
  • 0,5 dkg liszt
  • ízlés szerint bors
  • ízlés szerint rozmaring
  • ízlés szerint kakukkfű
  • ízlés szerint bazsalikom
  • 4 dl csontlé

Energia- és tápanyagtartalom:

  • Energia: 643,7 kJ (153,3 kcal)
  • Fehérje: 4,6 g
  • Zsír: 10,8 g
  • Szénhidrát: 7,6 g

ELŐKÉSZÍTÉS:

A csiperkegombát megtisztítjuk, megmossuk és felszeleteljük. A fokhagymát megtisztítjuk és összezúzzuk. Ha friss fűszernövényekkel dolgozunk, azokat megmossuk és felaprítjuk.

ELKÉSZÍTÉS:

A megtisztított, feldarabolt gombát olajon megpároljuk, megszórjuk liszttel, és jól elkeverjük. Hozzáadjuk a fűszereket, a sót és az összezúzott fokhagymagerezdeket. Amikor összemelegedtek, felöntjük joghurttal, és csomómentesre keverjük. Hozzátöltjük az adagszámnak megfelelő mennyiségű csontlevet, majd óvatosan összeforraljuk.

TÁLALÁS:

friss petrezselyemmel és citrom karikával tálaljuk.