Receptek

Pöfeteg vajas morzsával

Hozzávalók 4 személyre:

  • 60 dkg szép, kemény húsú, fehér óriáspöfeteg
  • 8 dkg vaj vagy margarin
  • 20 dkg zsemlemorzsa
  • 3 tojás
  • 3 dl tej
  • 6 dkg reszelt sajt
  • őrölt szerecsendió ízlés szerint
  • őrölt bors, kevés só

1 adag energia- és tápanyagtartalma:

  • Energiatartalom: 486 kcal
  • Fehérje: 25 g
  • Zsír: 21 g
  • Szénhidrát: 49 g
  • Koleszterin: 155 mg
  • Élelmi rost: 5 g

Elkészítés

A pöfeteg vékony, de rugalmas külső héját óvatosan lehámozzuk, megmossuk és belsejét 1 cm vastagon felszeleteljük. A vaj felét felforrósítjuk, átpirítjuk benne a gombaszeleteket, utólag sózzuk, borsozzuk. Tűzálló tálba 3 rétegben rakjuk a sült gombát, a rétegek közé vajban pirított morzsát szórunk. A tojásokat elhabarjuk a tejjel, sót, borsot, szerecsendiót adunk hozzá, és a keveréket a gombára öntjük. Tetejére először morzsát, végül sajtot szórunk, és meleg sütőben átpirítjuk.