Receptek

Pisztráng tejfölös mártással

Hozzávalók 1 főre
cukorbetegség esetén:

  • 25 dkg pisztráng
  • 0,5 dkg graham liszt
  • 0,2 dkg olaj
  • 3 dkg tejföl 12 %
  • 0,5 db citrom
  • ízlés szerint bazsalikom
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint fehér bors

Hozzávalók 1 főre
szív- és érrendszeri betegség esetén:

  • 25 dkg pisztráng
  • 0,5 dkg graham liszt
  • 0,2 dkg olaj
  • 3 dkg tejföl 12 %
  • 0,5 db citrom
  • ízlés szerint bazsalikom
  • ízlés szerint fehér bors

Energia- és tápanyagtartalom:

  • Energia: 621,3 kJ, (148,6 kcal)
  • Fehérje: 52,8 g
  • Zsír: 14,09 g
  • Szénhidrát: 5,4 g

ELŐKÉSZÍTÉS:

A halat megtisztítjuk, megmossuk, besózzuk, szűrt citromlével meglocsoljuk, frissen őrölt borssal, bazsalikommal megszórjuk és legalább egy órán át pihentetjük.

ELKÉSZÍTÉS:

A hal mindkét oldalát kevés olajon teflonserpenyőben átsütjük, kevés vízzel felöntjük és lassú tűzön 10-15 percig főzzük. Amikor majdnem puha, lapátkanállal óvatosan egy tűzálló tálba szedjük. A visszamaradt levet a liszttel elkevert tejföllel besűrítjük, s átszűrve az előfőzött halra öntjük, sütőben átforrósítjuk és tálaljuk.

TÁLALÁS:

Vajas vagy petrezselymes burgonyával tálaljuk.