Pisztráng tejfölös mártással
Hozzávalók 1 főre
cukorbetegség esetén:
- 25 dkg pisztráng
- 0,5 dkg graham liszt
- 0,2 dkg olaj
- 3 dkg tejföl 12 %
- 0,5 db citrom
- ízlés szerint bazsalikom
- ízlés szerint só
- ízlés szerint fehér bors
Hozzávalók 1 főre
szív- és érrendszeri betegség esetén:
- 25 dkg pisztráng
- 0,5 dkg graham liszt
- 0,2 dkg olaj
- 3 dkg tejföl 12 %
- 0,5 db citrom
- ízlés szerint bazsalikom
- ízlés szerint fehér bors
Energia- és tápanyagtartalom:
- Energia: 621,3 kJ, (148,6 kcal)
- Fehérje: 52,8 g
- Zsír: 14,09 g
- Szénhidrát: 5,4 g
ELŐKÉSZÍTÉS:
A halat megtisztítjuk, megmossuk, besózzuk, szűrt citromlével meglocsoljuk, frissen őrölt borssal, bazsalikommal megszórjuk és legalább egy órán át pihentetjük.
ELKÉSZÍTÉS:
A hal mindkét oldalát kevés olajon teflonserpenyőben átsütjük, kevés vízzel felöntjük és lassú tűzön 10-15 percig főzzük. Amikor majdnem puha, lapátkanállal óvatosan egy tűzálló tálba szedjük. A visszamaradt levet a liszttel elkevert tejföllel besűrítjük, s átszűrve az előfőzött halra öntjük, sütőben átforrósítjuk és tálaljuk.
TÁLALÁS:
Vajas vagy petrezselymes burgonyával tálaljuk.