Receptek

Füstölt pisztrángkrém

Hozzávalók 1 főre
cukorbetegség, illetve szív- és érrendszeri betegség esetén:

  • 10 dkg füstölt pisztráng
  • 3 dkg margarin light
  • 5 dkg lilahagyma
  • ízlés szerint petrezselyem zöld
  • ízlés szerint bors őrölt
  • ízlés szerint citromlé

Energia- és tápanyagtartalom:

  • Energia: 926 kJ (221,5kcal)
  • Fehérje: 23 g
  • Zsír: 10,4 g
  • Szénhidrát: 7,9 g

ELKÉSZÍTÉS:

Leszedjük a füstölt pisztráng bőrét és eltávolítjuk a szálkáit. Ezután beletesszük egy edénybe az apróra szaggatott filéket. Hozzákeverjük a margarint, a citromlevet és az apróra vágott petrezselymet, lilahagymát és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Ha ez kész botmixer segítségével elkészítjük pástétomot.

TÁLALÁS:

Kínálhatjuk pirítóssal vagy friss kenyérrel, lilahagyma karikákkal.