Receptek

Pikáns csirkeragu pirított gombával

Hozzávalók 4 személyre:

  • 60 dkg kicsontozott csirkemell
  • 2 evőkanál liszt
  • 40 dkg csiperke gomba
  • 4 evőkanál olivaolaj
  • 1 evőkanál paradicsompüré
  • 1 dl száraz vörösbor
  • fél citrom
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem zöldje
  • majoránna, kakukkfű, őrölt fehérbors, só

1 adag energia- és tápanyagtartalma:

  • Energiatartalom: 361 kcal
  • Fehérje: 45 g
  • Zsír: 12 g
  • Szénhidrát: 15 g
  • Koleszterin: 90 mg
  • Élelmi rost: 3 g

Elkészítés

A csirkemelleket lebőrözzük, 2-3 cm-es hasábokra vágjuk és lisztben megforgatjuk. A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk és finomra vágjuk. 1 dl olajon átpirítjuk a csirkemell darabokat, majd a hagymát és a fokhagymát hozzátéve még egyszer összepirítjuk. A paradicsompürét, a vörösbort összekeverjük, ízesítjük a kakukkfűvel, majorannával, őrölt borssal, sózzuk és a csirkéhez adjuk. Fedő alatt 30 percig pároljuk. A gombát megtisztítjuk, megmossuk, vékony szeletekre vágjuk és citromlével megöntözzük. A petrezselymet megmossuk és finomra aprítjuk. A maradék olajon a gombát átpirítjuk a petrezselyem felével, majd saját levében fedő alatt megpároljuk. Végül a megpárolt gombát a csirkére öntjük, összeforraljuk és a maradék petrezselyemmel tálaljuk.