Receptek

Paradicsomos tökfőzelék

Hozzávalók 1 főre
cukorbetegség esetén:

  • 25 dkg tök
  • 3 dkg paradicsompüré
  • 0,8 dkg olaj
  • 1,5 dkg graham liszt
  • 1 dkg vöröshagyma
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint édesítőszer
  • ízlés szerint zellerzöld

Hozzávalók 1 főre
szív- és érrendszeri betegség esetén:

  • 25 dkg tök
  • 3 dkg paradicsompüré
  • 0,8 dkg olaj
  • 1,5 dkg graham liszt
  • 1 dkg vöröshagyma
  • ízlés szerint édesítőszer
  • ízlés szerint zellerzöld

Energia- és tápanyagtartalom:

  • Energia: 952,32 kJ (227,83 kcal)
  • Fehérje: 6,47 g
  • Zsír: 8,25 g
  • Szénhidrát: 31,33 g

ELŐKÉSZÍTÉS:

A tököt megtisztítjuk, alaposan megmossuk, felaprítjuk és legyaluljuk. majd lesózzuk. A zeller zöldet megmossuk, és aprítjuk. A vöröshagymát megtisztítjuk és finomra vágjuk.

ELKÉSZÍTÉS:

Rántást készítünk, és hozzáadjuk a finomra vágott hagymát és kissé megfonnyasztjuk. A tököt kinyomjuk, a rántással összevegyítjük és beletesszük a paradicsompürét. Kevés vízzel felengedjük, édesítőszerrel, zellerzölddel ízesítjük és puhára főzzük.

TÁLALÁS:

Feltéttel tálaljuk.