Receptek

Paradicsom gombával

Hozzávalók 1 főre
cukorbetegség, illetve szív- és érrendszeri betegség esetén:

  • 20 dkg paradicsom
  • 5 dkg laskagomba
  • 0,3 dkg olaj
  • 1 dkg vöröshagyma
  • ízlés szerint petrezselyem zöld
  • ízlés szerint rozmaring
  • ízlés szerint fekete bors
  • 0,01 dkg só

Energia- és tápanyagtartalom:

  • Energia: 472 kJ (113 kcal)
  • Fehérje: 2,7 g
  • Zsír: 6,6 g
  • Szénhidrát: 10,6 g

ELŐKÉSZÍTÉS:

A gombát megtisztítjuk, és csíkokra vágjuk, a vöröshagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, a paradicsomot felkarikázzuk. A petrezselymet, rozmaringot megmossuk, apróra vágjuk.

ELKÉSZÍTÉS:

A vöröshagymát a felmelegített olajon átfuttatjuk, hozzáadjuk a csíkokra vágott laskagombát és erős lángon pirítjuk, miközben sóval, borssal, rozmaringgal, petrezselyemzölddel ízesítjük. Amikor már majdnem kész hozzáadjuk a felkarikázott paradicsomot, óvatosan összekeverjük és fedő alatt még pár percig pároljuk.

TÁLALÁS:

Natúr húsok mellé adhatjuk köretnek.