Receptek

Padlizsán sonkával töltve

Hozzávalók 1 főre
cukorbetegség, illetve szív- és érrendszeri betegség esetén:

  • 15 dkg padlizsán
  • 2 dkg paradicsom
  • 5 dkg gépsonka
  • 3 dkg csiperkegomba
  • 1 dkg óvári sovány sajt
  • 1/3 db tojás
  • 5 ml olaj
  • 0,5 dkg vöröshagyma
  • ízlés szerint petrezselyem
  • ízlés szerint fekete bors
  • 0,01 dkg só

Energia- és tápanyagtartalom:

  • Energia: 966 kJ (231 kcal)
  • Fehérje: 20,1 g
  • Zsír: 12,3 g
  • Szénhidrát: 9,9 g

ELŐKÉSZÍTÉS:

A padlizsánt meghámozzuk, hosszában kettévágjuk, belső részét kiszedve egy olajjal kikent tűzálló edénybe tesszük. A tojást megmossuk, feltörjük és felverjük. A sajtot lereszeljük, a sonkát és paradicsomot felkockázzuk. A csiperkegombát megtisztítjuk és felszeleteljük.

ELKÉSZÍTÉS:

A megmaradt olajat felmelegítjük, átfuttatjuk benne a finomra vágott sonkát és hozzáadjuk a felszeletelt gombát. Tovább pirítva enyhén megsózzuk, borsozzuk és finomra vágott petrezselyemzölddel ízesítjük. Hozzáadva a kockákra vágott paradicsomot és a padlizsán kivájt részét, fedő alatt megpároljuk. A felvert tojást a raguval összemelegítjük. Az így készült töltelékkel a félbevágott padlizsánt megtöltjük és sajttal megszórjuk, előmelegített sütőben megsütjük.

TÁLALÁS:

Melegen önálló ételként fogyasztjuk.