Receptek

Padlizsán saláta

Hozzávalók 1 főre
cukorbetegség esetén:

  • 13 dkg padlizsán
  • 0,3 dkg étolaj
  • 3 dkg kefir
  • ízlés szerint kapor
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint fehérbors
  • ízlés szerint fokhagyma

Hozzávalók 1 főre
szív- és érrendszeri betegség esetén:

  • 13 dkg padlizsán
  • 0,3 dkg étolaj
  • 3 dkg kefir
  • ízlés szerint kapor
  • ízlés szerint fehérbors
  • ízlés szerint fokhagyma

Energia- és tápanyagtartalom:

  • Energia: 332 kJ (80 kcal)
  • Fehérje: 2,7 g
  • Zsír: 4,3 g
  • Szénhidrát: 7,6 g

ELŐKÉSZÍTÉS:

A padlizsánt megmossuk, sütőpapírra helyezzük és olajjal meglocsoljuk, majd sütőben 20-25 percig sütjük. A kaprot megmossuk és finomra vágjuk.

ELKÉSZÍTÉS:

A megsült, és langyosra hűlt padlizsánt apró kockákra vágjuk, és egy mély tálba halmozzuk. A kefirt a fűszerekkel és zúzott fokhagymával kikeverjük, és a padlizsánra öntjük. Egy-két órára hűtőszekrénybe tesszük.

TÁLALÁS:

A tetejét frissen vágott kaporral megszórjuk.