Receptek

Padlizsánkrém (joghurtos)

Hozzávalók 1 főre
cukorbetegség esetén:

  • 10 dkg padlizsán
  • 2 dkg natúr joghurt
  • 0,01 dkg olívaolaj
  • 0,02 dkg fokhagyma
  • ízlés szerint só

Hozzávalók 1 főre
szív- és érrendszeri betegség esetén:

  • 10 dkg padlizsán
  • 2 dkg natúr joghurt
  • 0,01 dkg olívaolaj
  • 0,02 dkg fokhagyma
  • 0,01 dkg só

Energia- és tápanyagtartalom:

  • Energia: 204,7 kJ (48,7 kcal)
  • Fehérje: 2 g
  • Zsír: 1,8 g
  • Szénhidrát: 5,9 g

ELŐKÉSZÍTÉS:

A padlizsánt megmossuk, szárát levágjuk. A fokhagymát megtisztítjuk és összezúzzuk.

ELKÉSZÍTÉS:

A padlizsánt sütőben megsütjük. Mikor megsült, a héját leszedjük, a húsát aprítógépbe tesszük, sóval, fokhagymával, az olívaolajjal jól kikeverjük, majd joghurttal tovább keverjük.

TÁLALÁS:

Pirítós kenyérrel tálaljuk.