Receptek

Hideg őszibarackleves

Hozzávalók 1 főre
cukorbetegség, illetve szív- és érrendszeri betegség esetén:

  • 8 dkg őszibarack
  • 0,5 dkg pudingpor vaníliás
  • 0,3 dl tej 1,5 %
  • édesítőszer ízlés szerint
  • citromhéj ízlés szerint
  • fahéj ízlés szerint
  • szegfűszeg ízlés szerint

Energia- és tápanyagtartalom:

  • Energia: 281 kJ (67 kcal)
  • Fehérje: 1,6 g
  • Zsír: 0,9 g
  • Szénhidrát: 12,9 g

ELŐKÉSZÍTÉS:

Az őszibarackot megmossuk, meghámozzuk, kimagozzuk és kockákra vágjuk.

ELKÉSZÍTÉS:

A megtisztított őszibarackot a fűszerekkel (citromhéj, fahéj, szegfűszeg, édesítőszer) ízesített vízben feltesszük főni. A vaníliás pudingport elkeverjük a tejjel és a levest behabarjuk. Összeforraljuk.

TÁLALÁS:

A levest lehűtve tálaljuk. Még kellemesebb levest kapunk, ha az őszibarack felét a sűrítés előtt turmixgéppel pépesítjük.