Receptek

Őszibarackhab

Hozzávalók 1 főre
cukorbetegség, illetve szív- és érrendszeri betegség esetén:

  • 1 dkg tojásfehérje
  • 5 dkg őszibarack
  • ízlés szerint édesítőszer
  • ízlés szerint citromlé

Energia- és tápanyagtartalom:

  • Energia: 144 kJ (34 kcal)
  • Fehérje: 3,4 g
  • Zsír: 0,2 g
  • Szénhidrát: 4,7 g

ELŐKÉSZÍTÉS:

Az őszibarackot megmossuk, meghámozzuk és szitán áttörjük. A fertőtlenített tojást szétválasztjuk.

ELKÉSZÍTÉS:

A tojásfehérjét félig felverjük, majd részletekben hozzáadjuk az édesítőszert és citromlevet és kemény habbá verjük. Belekeverjük az áttört őszibarackot és egy mély üvegtálba tesszük.

TÁLALÁS:

Azonnal tálaljuk és fogyasztjuk.