Receptek

Mustáros felsálszelet

Hozzávalók 1 főre
cukorbetegség esetén:

  • 12 dkg marhafelsál
  • 0,3 dl tejföl 12%
  • 0,5 dkg olaj
  • 0,5 dkg graham liszt
  • 0,5 dkg vöröshagyma
  • 0,5 dkg mustár
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint babérlevél
  • ízlés szerint rozmaring
  • ízlés szerint fehér bors

Hozzávalók 1 főre
szív- és érrendszeri betegség esetén:

  • 12 dkg marhafelsál
  • 0,3 dl tejföl 12%
  • 0,5 dkg olaj
  • 0,5 dkg graham liszt
  • 0,5 dkg vöröshagyma
  • 0,5 dkg mustár
  • ízlés szerint babérlevél
  • ízlés szerint rozmaring
  • ízlés szerint fehér bors

Energia- és tápanyagtartalom:

  • Energia: 1050 kJ (250 kcal)
  • Fehérje: 26,5 g
  • Zsír: 12,9 g
  • Szénhidrát: 5,7 g

ELŐKÉSZÍTÉS:

A vöröshagymát megtisztítjuk, megmossuk és felkockázzuk. A marhahús szeletet megmossuk, kiverjük.

ELKÉSZÍTÉS:

A kivert hússzeletet sózzuk, borsozzuk, vékonyan megkenjük mustárral, majd lisztbe mártva kevés olajon hirtelen mindkét oldalán átsütjük teflonserpenyőben, és egy lábosba kiszedve félretesszük. A vöröshagymát a serpenyőben olajon átfuttatjuk, felengedjük 3 dl vízzel, majd babérlevéllel és rozmaringgal ízesítve összeforraljuk, s az elősütött hússzeletre öntjük. Fedő alatt, időnként megrázogatva, pároljuk. Amikor a hús megpuhult, hozzákeverjük a párolólével elkevert tejfölt, és pár percig forraljuk.

TÁLALÁS:

Köretként sajtos újburgonyát vagy burgonya-, illetve zsemlegombócot adhatunk hozzá.